Utan gluten
Vegetariskt
Chili sin carne med vegetarisk färs, ris och majssalsa
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Gul paprika
1 st
Tomat
1 st
Olja
½ msk
Vegetarisk färs
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Salt
1 krm
Majs
1 förp
Limeskal
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
Basmatiris
135 g
Limeklyftor
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 706 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tärna gul paprika och tomat. Häll av majs. Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Klyfta limen.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs vegetarisk färs och pressad vitlök ca 4 min. Krydda med Linas tre kryddor och smulad grönsaksbuljong.
Tillsätt krossade tomater och vatten i grytan och låt puttra ca 10 min under lock. Vänd ner paprika och tomat i grytan. Smaka av med salt.
Blanda avrunnen majs, matyoghurt, limeskal och lite salt i en skål. Det går givetvis lika bra att servera allt var för sig!
Servera chili sin carne med basmatiris och majssalsa.
Smaklig måltid!