Pork ramen - Nudelsoppa med sojastekt fläskfärs, löskokt ägg och shiitakesvamp
25-35
Laktosfri

Pork ramen - Nudelsoppa med sojastekt fläskfärs, löskokt ägg och shiitakesvamp

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • kycklingbuljong
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja

Buljong

Ingefära
1 bit
Vatten
7 ½ dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
50 ml
Kycklingbuljong
1 tärning
Vitvinsvinäger
½ msk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 msk
Shiitake
100 g
Pak choy
½ förp

Soja- och ingefärsstekt fläskfärs

Fläskfärs
250 g
Neutral olja
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Vitlök
1 klyfta

Till servering

Ägg (Ägg)
2 st
Salladslök
1 förp
Äggnudlar (Ägg, Vete)
1 förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
  • Energi 766 kcal
  • Fett 40 g
  • Kolhydrater 60 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Buljong: Skala och skiva ingefära. Lägg i en rymlig kastrull och tillsätt vatten, japansk soja och smulad kycklingbuljong. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme ca 20 min. 
  2. Ägg: Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg ner ägg och låt koka 7 min. Häll av och i kallt vatten. Skala äggen. 
  3. Förberedelse: Kvarta shiitake. Skär pak choy i mindre bitar. Finstrimla salladslök och grovhacka koriander.
  4. Fläskfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna eller wok. Fräs fläskfärs ca 7 min, tills den fått fin färg. Tillsätt pressad vitlök och soja- och ingefärssås. Låt fräsa ytterligare ca 2 min.
  5. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  6. Buljong: Tillsätt shiitake och pak choy till buljongen, låt sjuda ca 1 min. Dra från värmen och smaka av med sesamolja och vitvinsvinäger.
  7. Halvera äggen. Lägg upp kokta nudlar i två djupa skålar. Häll buljong med grönsaker över nudlarna. Toppa med sojastekt fläskfärs, ägg, salladslök, koriander och chili flakes. Servera direkt.