Kyckling i dillsås med kokt potatis och gurksallad
Utan gluten

Kyckling i dillsås med kokt potatis och gurksallad

Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Skalad potatis
1 förp
Gul lök
1 st
Dill
20 g
Minutfilé
330 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Morotsslantar
1 förp
Salt
1 krm
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
2 tsk
Ättiksprit (12%)
2 tsk
Majsstärkelse
1 msk
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Svartpeppar
Gurka
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
661 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
59 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har tid - pressa potatisen innan servering!

 Koka skalad potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela större potatisar i mindre bitar för kortare tillagningstid.
 Klyfta gul lök. Finhacka dill. Skär minutfilé i mindre bitar.
 Hetta upp smör i en stekgryta och bryn kyckling, lök, morotsslantar och salt ca 2 min. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong, socker och ättikssprit. Låt koka ca 6 min, tills kycklingen är klar.
Blanda majsstärkelse med lika delar vatten. Häll ner grädde och majsstärkelse i grytan, låt sjuda ytterligare ca 1 min. Ta grytan från värmen och vänd ner dill. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Skär gurka i grova bitar och blanda med mixsallad i en salladsskål.
Servera kyckling i dillsås med kokt potatis (se tips!) och gurksallad. 
Smaklig måltid!