Utan gluten
Kyckling i dillsås med kokt potatis och gurksallad
Nytt recept
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
Skalad potatis
1 förp
Gul lök
1 st
Dill
20 g
Minutfilé
330 g
Smör
1 msk
Morotsslantar
1 förp
Salt
1 krm
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
2 tsk
Ättiksprit (12%)
2 tsk
Majsstärkelse
1 msk
Vispgrädde
1 dl
Svartpeppar
Gurka
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 661 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har tid - pressa potatisen innan servering!
Koka skalad potatis mjuk i lättsaltat vatten. Dela större potatisar i mindre bitar för kortare tillagningstid.
Klyfta gul lök. Finhacka dill. Skär minutfilé i mindre bitar.
Hetta upp smör i en stekgryta och bryn kyckling, lök, morotsslantar och salt ca 2 min. Tillsätt vatten, smulad kycklingbuljong, socker och ättikssprit. Låt koka ca 6 min, tills kycklingen är klar.
Blanda majsstärkelse med lika delar vatten. Häll ner grädde och majsstärkelse i grytan, låt sjuda ytterligare ca 1 min. Ta grytan från värmen och vänd ner dill. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär gurka i grova bitar och blanda med mixsallad i en salladsskål.
Servera kyckling i dillsås med kokt potatis (se tips!) och gurksallad.
Smaklig måltid!