Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- sambal oelek
- mjölk
- kycklingbuljong
Spenat- och nötfärspasta
Morot
1 st
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Nötfärs
250 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Sambal oelek
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad dragon
2 tsk
Babyspenat
65 g
Till servering
Spaghetti (Vete)
200 g
Näringsvärde per portion
- Energi 733 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelse: Skala och tärna morot smått. Finhacka gul lök och vitlök.
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
- Spenat- och nötfärspasta: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 2 min. Tillsätt grönsakerna, salt och nymald svartpeppar, fräs ytterligare ca 3 min. Rör ner sambal oelek, mjölk, vispgrädde, smulad kycklingbuljong och torkad dragon. Låt koka ihop ca 3 min.
- Häll av pastan men spara lite pastavatten när du häller av. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda ner babyspenat och pastasåsen. Rör tills all spenat mjuknat. Späd eventuellt med lite pastavatten om pastan känns torr. Servera direkt.