Grillad lax med dragonyoghurt och rostad morot- och potatissallad
30-40
Utan gluten

Grillad lax med dragonyoghurt och rostad morot- och potatissallad

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • olivolja
  • flytande honung
  • svartpeppar

Rostad morot- & potatissallad

Potatis
400 g
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Salt
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Flytande honung
2 tsk
Chili flakes
Citron
1 st
Babyspenat
65 g

Dragonyoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Salt
1 krm

Grillad lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 622 kcal
  • Fett 30 g
  • Kolhydrater 53 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du grillar, tänd även grillen.
  2. Rostad morot- och potatissallad: Halvera potatis och dela morötter på längden. Lägg morötter och småpotatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med salt, olivolja, flytande honung och lite chili flakes. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
  3. Dragonyoghurt: Blanda matyoghurt, dijonsenap, torkad dragon och salt i en liten skål.
  4. Grillad lax: Krydda laxen med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller stek fisken i en stekpanna med lite olivolja ca 4 min per sida, tills den är klar.
  5. Rostad morot- och potatissallad: Klyfta citronen. Blanda babyspenat med rostad morot, potatis och lite citronsaft.
  6. Servera grillad lax med morot- och potatissallad, dragonyoghurt och citronklyfta.