Krämig linguine med grillad kycklingfilé och rimmad zucchini
25-35

Krämig linguine med grillad kycklingfilé och rimmad zucchini

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
  • vetemjöl
  • mjölk
  • sambal oelek
  • kycklingbuljong
  • svartpeppar

Rimmad zucchini

Zucchini
1 st
Salt
1 ½ krm

Pastasås

Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Sambal oelek
½ tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar

Kyckling

Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad timjan
½ tsk

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Ruccola
65 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 739 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 54 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Om du vill grilla tänd grillen! Om du inte grillar, värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
  3. Rimmad zucchini: Kvarta zucchini på längden. Skär bort kärnhuset och spar det till steg 4. Strimla zucchinin så tunt som möjligt på längden. Lägg i en skål, strö över salt och blanda väl. Låt stå till servering.
  4. Pastasås: Finhacka bananschalottenlök och tärna kärnhuset från zucchinin. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök och kärnhus ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och torkad timjan, fräs ytterligare ca 2 min. Häll på vitvinsvinäger och låt koka in. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, sambal oelek, smulad kycklingbuljong och crème fraiche. Låt sjuda ihop ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Kyckling: Krydda kycklingfilé runt om med salt, nymald svartpeppar och torkad timjan. Grilla kycklingen ca 3 min per sida och tillaga sedan klar på indirekt värme (se tips), tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Om du istället steker kycklingen, tillaga klart i mitten av ugnen ca 8 min. Låt gärna kycklingen vila några minuter innan servering. 
  6. Koka linguine enligt anvisningen på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
  7. Blanda avhälld pasta med såsen. Späd såsen med det sparade pastavattnet om den blir för tjock.
  8. Skiva upp kycklingen vid servering. Servera krämig linguine toppad med rimmad zucchini, kyckling och ruccola.