Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- vitlök
- vitvinsvinäger
- vetemjöl
- mjölk
- sambal oelek
- kycklingbuljong
- svartpeppar
Rimmad zucchini
Zucchini
1 st
Salt
1 ½ krm
Pastasås
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Sambal oelek
½ tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Kyckling
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Torkad timjan
½ tsk
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Ruccola
65 g
Näringsvärde per portion
- Energi 739 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 54 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Om du vill grilla tänd grillen! Om du inte grillar, värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 6.
- Rimmad zucchini: Kvarta zucchini på längden. Skär bort kärnhuset och spar det till steg 4. Strimla zucchinin så tunt som möjligt på längden. Lägg i en skål, strö över salt och blanda väl. Låt stå till servering.
- Pastasås: Finhacka bananschalottenlök och tärna kärnhuset från zucchinin. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs lök och kärnhus ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och torkad timjan, fräs ytterligare ca 2 min. Häll på vitvinsvinäger och låt koka in. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, sambal oelek, smulad kycklingbuljong och crème fraiche. Låt sjuda ihop ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Kyckling: Krydda kycklingfilé runt om med salt, nymald svartpeppar och torkad timjan. Grilla kycklingen ca 3 min per sida och tillaga sedan klar på indirekt värme (se tips), tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Om du istället steker kycklingen, tillaga klart i mitten av ugnen ca 8 min. Låt gärna kycklingen vila några minuter innan servering.
- Koka linguine enligt anvisningen på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Blanda avhälld pasta med såsen. Späd såsen med det sparade pastavattnet om den blir för tjock.
- Skiva upp kycklingen vid servering. Servera krämig linguine toppad med rimmad zucchini, kyckling och ruccola.