Löpefri
Zucchini i tomatsås med mozzarella och pinjenötter
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Couscous
125 g
Olivolja
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Zucchini
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Fänkålsfrö
1 tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Pinjenötter
20 g
Oregano
10 g
Mozzarella
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 546 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötter hastigt, tills de fått fin färg. Spara pannan.
Skär zucchini i cm-tjocka skivor. Finhacka bananschalottenlök. Skiva vitlök tunt.
Hetta upp rikligt med olivolja i den använda stekpannan och stek zucchiniskivor ca 2 min per sida, tills de fått fin färg. Tillsätt lök, vitlök och fänkålsfrön och stek ytterligare ca 2 min.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, socker, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra ca 8 min.
Plocka bladen från oregano. Riv mozzarella i grova bitar.
Servera zucchini i tomatsås med couscous. Toppa med mozzarella, oregano och rostade pinjenötter.
Smaklig måltid!