Laktosfri
Vegetarisk minestrone med parmesan och vitlöksbröd
Nytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Selleri·
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flingsalt
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- smör
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Surdegsbaguette
1 st
Smör
25 g
Vitlök
1-2 klyfta
Flingsalt
Bakplåtspapper
1 st
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Selleristicks
100 g
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Risoni
¾ dl
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
3 ½ dl
Krossade tomater
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 ⅓ påse
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Kruspersilja
10 g
Parmesanost
1 bit
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 733 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 113 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala morot. Hacka bananschalottenlök. Tärna morot, selleristicks och tomat. Häll av och skölj blandade bönor. Hacka kruspersilja och finriv parmesan.
Koka risoni i rikligt med lättsaltat vatten ca 9 min. Häll av och spola kallt.
Blanda rumstempererat smör med pressad vitlök i en liten skål. Dela surdegsbaguetten horisontellt. Bred vitlökssmöret på snittytorna. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. Grädda högt upp i ugnen ca 7 min, lagom till servering.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta. Fräs morot, lök och selleri ca 3 min. Rör ner pressad vitlök, torkad timjan och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min.
Tillsätt vatten, krossade tomater, vitvinsvinäger, smulad grönsaksbuljong, paprikapulver, torkad oregano och sambal oelek (efter egen smak). Koka upp och sjud under lock ca 10 min.
Tillsätt bönorna. Sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med lite mer vatten.
Fördela risonin i djupa skålar. Slå över soppa. Toppa minestronesoppan med tärnad tomat, riven parmesan och persilja. Servera med nygräddat vitlöksbröd.
Smaklig måltid!