Vegetarisk minestrone med parmesan och vitlöksbröd
Laktosfri

Vegetarisk minestrone med parmesan och vitlöksbröd

Nytt recept
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Korn
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • smör
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Surdegsbaguette
1 st
(Korn, Vete)
Smör
25 g
(Mjölk)
Vitlök
1-2 klyfta
Flingsalt
Bakplåtspapper
1 st
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Selleristicks
100 g
(Selleri)
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Risoni
¾ dl
(Vete)
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Vatten
3 ½ dl
Krossade tomater
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 ⅓ påse
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Kruspersilja
10 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
733 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
113 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala morot. Hacka bananschalottenlök. Tärna morot, selleristicks och tomat. Häll av och skölj blandade bönor. Hacka kruspersilja och finriv parmesan. 
Koka risoni i rikligt med lättsaltat vatten ca 9 min. Häll av och spola kallt. 
Blanda rumstempererat smör med pressad vitlök i en liten skål. Dela surdegsbaguetten horisontellt. Bred vitlökssmöret på snittytorna. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. Grädda högt upp i ugnen ca 7 min, lagom till servering.
Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta. Fräs morot, lök och selleri ca 3 min. Rör ner pressad vitlök, torkad timjan och tomatpuré, fräs ytterligare ca 1 min. 
Tillsätt vatten, krossade tomater, vitvinsvinäger, smulad grönsaksbuljong, paprikapulver, torkad oregano och sambal oelek (efter egen smak). Koka upp och sjud under lock ca 10 min. 
Tillsätt bönorna. Sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med lite mer vatten.
Fördela risonin i djupa skålar. Slå över soppa. Toppa minestronesoppan med tärnad tomat, riven parmesan och persilja. Servera med nygräddat vitlöksbröd.
Smaklig måltid!