Vegetariskt
Vårsallad med getost, mandel och rostade polkabetor
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Polkabeta
1 ½ st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Citron
½ st
Dijonsenap
1 msk
Olivolja
2 msk
Flytande honung
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
Svartpeppar
Bulgur
1 ½ dl
Mandelspån
25 g
Polkabeta
½ st
Rödlök
½ st
Päron
1 st
Gröna linser
1 förp
Babyspenat
30 g
Getost
50 g
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 686 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skrubba polkabetor och skär bort ändarna. Skär betorna i tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 30 min, tills betorna känns mjuka.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Vispa ihop dijonsenap, olivolja, citronskal, pressad citronsaft, flytande honung och vatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp på ett serveringsfat.
Rosta mandelspån gyllenbruna i en torr stekpanna, ca 1 min. Passa noga så de inte bränns.
Skala polkabeta och skiva tunt, gärna med mandolin. Skiva rödlök och päron tunt. Häll av och skölj gröna linser. Blanda ihop rödlök, päron, gröna linser, babyspenat och 2/3 av honungsdressingen med bulgurn.
Toppa vårsalladen med smulad getost, skivad polkabeta och mandelspån. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Servera med resten av honungsdressingen och rostade polkabetor.
Smaklig måltid!