Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- vatten
- socker
- svartpeppar
Till servering
Jasminris
135 g
Lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Wokade grönsaker
Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Salt
Svartpeppar
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 764 kcal
- Fett 36 g
- Kolhydrater 71 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Lax: Lägg laxfilé i en smord ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills laxen är klar.
- Förberedelser: Skär broccoli i buketter. Strimla röd paprika.
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Wokade grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs broccoli och röd paprika ca 3 min. Tillsätt coconut cream, vatten, smulad kycklingbuljong och socker. Koka upp och blanda ner majsstärkelse utblandat i lika delar vatten. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Strö över limeskal och pressa ner saft från halva limen i pannan. Klyfta resten av limen.
- Servera ugnsbakad lax med nykokt ris, wokade grönsaker och limeklyfta.