Ugnsbakad lax med wokade grönsaker och lime
25-35
Laktosfri

Ugnsbakad lax med wokade grönsaker och lime

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • vatten
  • socker
  • svartpeppar

Till servering

Jasminris
135 g

Lax

Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm

Wokade grönsaker

Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Salt
Svartpeppar
Lime
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 764 kcal
  • Fett 36 g
  • Kolhydrater 71 g
  • Protein 40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Lax: Lägg laxfilé i en smord ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills laxen är klar.
  3. Förberedelser: Skär broccoli i buketter. Strimla röd paprika.
  4. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Wokade grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna och fräs broccoli och röd paprika ca 3 min. Tillsätt coconut cream, vatten, smulad kycklingbuljong och socker. Koka upp och blanda ner majsstärkelse utblandat i lika delar vatten. Låt sjuda ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Strö över limeskal och pressa ner saft från halva limen i pannan. Klyfta resten av limen.
  7. Servera ugnsbakad lax med nykokt ris, wokade grönsaker och limeklyfta.