Ugnsbakad lax med broccoli, vardagsbeurre blanc och ris
3.78 (67)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitvinsvinäger
Laxfilé
2 st
Salt
½ tsk
Gul lök
½ st
Smör
Vetemjöl
1½ tsk
Vatten
1½ dl
Vispgrädde
½ dl
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Svartpeppar
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Basmatiris
135 g
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 714 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills den är klar.
Finhacka gul lök. Fräs löken mjuk i lite smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl.
Vispa ner vatten, lite i taget, vispgrädde, socker, vitvinsvinäger, lite nymald svartpeppar och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt.
Skär broccoli i små buketter och koka i lättsaltat vatten ca 2 min. Skala morot och skär i stavar.
Servera laxen med ris, vardagsbeurre blanc, nykokt broccoli och morotsstavar.
Smaklig måltid!