Ugnsbakad lax med broccoli, vardagsbeurre blanc och ris

Ugnsbakad lax med broccoli, vardagsbeurre blanc och ris

3.78 (67)
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
  • vitvinsvinäger
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
½ tsk
Gul lök
½ st
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
1½ tsk
(Vete)
Vatten
1½ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Svartpeppar
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Basmatiris
135 g
Broccoli
1 st
Morot
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
714 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform. Krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills den är klar.
Finhacka gul lök. Fräs löken mjuk i lite smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl.
Vispa ner vatten, lite i taget, vispgrädde, socker, vitvinsvinäger, lite nymald svartpeppar och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt.
Skär broccoli i små buketter och koka i lättsaltat vatten ca 2 min. Skala morot och skär i stavar.
Servera laxen med ris, vardagsbeurre blanc, nykokt broccoli och morotsstavar.
Smaklig måltid!