Turkiska järpar med pärlcouscous och granatäpple
4.19 (489)
Under 45 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Flytande honung
½ tsk
Bladpersilja
10 g
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Paprikapulver
½ msk
Sambal oelek
2 krm
Kinesisk soja
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
2 msk
Vatten
4 msk
Olivolja
Pärlcouscous
2 dl
Granatäpple
1 st
Zucchini
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Bladpersilja
10 g
Olivolja
½ msk
Salt
2 krm
Vitvinsvinäger
½ msk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 733 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 185°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka pärlcouscous enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt och låt rinna av.
Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner pressad vitlök, salt, nymald svartpeppar och flytande honung.
Finstrimla bladpersilja. Lägg nötfärs i en bunke och tillsätt salt, nymald svartpeppar, paprikapulver, sambal oelek, kinesisk soja, pressad vitlök, strimlad persilja, ströbröd och vatten. Blanda väl.
Forma färsen till 4 avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Bryn järparna ca 2 min per sida. Tillaga klart i ugnen ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Halvera och knacka ut (med hjälp av en träslev) kärnorna från granatäpplet i en skål. Tärna zucchini i cm-stora bitar. Hacka bananschalottenlök. Grovhacka bladpersilja.
Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek zucchini, lök och salt ca 3 min. Rör ner pärlcouscous och vitvinsvinäger. Låt det bli varmt och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Vänd ner persilja och toppa med granatäppelkärnor.
Servera turkiska järpar med pärlcouscoussallad och vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!