Laktosfri
Torskfilé med grekisk salsa och krämig pecorinorisoni
3.62 (395)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Torskfilé
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Snacksoliver
1 förp
Ruccola
30 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Chili flakes
1 krm
Rödvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Vatten
5 dl
Rödvinsvinäger
½ msk
Kycklingbuljong
1 påse
Risoni
180 g
Svartpeppar
Riven pecorino
50 g
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 756 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Pecorinorisonin är godast och krämigast nylagad. Servera direkt efter tillagning.
Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat smått. Finhacka bananschalottenlök och skiva snacksoliver. Grovhacka ruccola. Lägg allt i en skål och blanda ner salt, nymald svartpeppar, chili flakes, rödvinsvinäger och olivolja.
Skala och skiva vitlök tunt. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs vitlöken tills den börjar få färg. Tillsätt vatten, rödvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Koka upp buljongen och tillsätt risoni. Koka tills risonin är mjuk. Rör om ibland, så att det inte bränner fast i botten. Om det blir för tjockt, späd med mer vatten. Precis innan servering, dra från värmen och rör ner nymald svartpeppar och riven pecorino. Smaka eventuellt av med lite salt.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida, tills den är klar.
Servera stekt torskfilé med krämig pecorinorisoni och grekisk salsa.
Smaklig måltid!