Torsk med krämigt dillris och citronglaserad majrova
Laktosfri
Utan gluten

Torsk med krämigt dillris och citronglaserad majrova

3.66 (746)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Arborioris
300 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
8 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Smör
2 msk
(Mjölk)
Dill
¾ förp
Salt
Svartpeppar
Citron
1 st
Majrova
3 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Gräslök
1 förp
Dill
¼ förp
Torskfilé
600 g
(Fisk)
Salt
1 tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
561 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tvätta citron i ljummet vatten. Finhacka gul lök och vitlök. Klyfta majrova (lämna skalet på). Koka majrovan ca 15 min i lättsaltat vatten, tills den mjuknat.
Koka upp vatten i vattenkokare eller kastrull. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 1 min. Rör ner arborioris och fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt vitvinsvinäger, 5 dl varmt vatten och smulad kycklingbuljong. När vattnet kokat in, tillsätt lite mer vatten och fortsätt så tills riset är klart (ca 20 min). Rör om ofta. 
Finstrimla gräslök. Finriv skalet från citronen. Häll av majrovan och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt smör, flytande honung, lite salt, nymald svartpeppar, citronskal, och pressad saft från halva den använda citronen. Klyfta andra halvan till servering. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och rör tills smöret smält och majrovan blivit glaserad. Blanda ner gräslöken.
Skär torskfilé i portionsbitar och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek fisken ca 2 min per sida tills den är klar.
Hacka dill. Rör ner smör och 3/4 av dillen i riset. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Strö resten av dillen över nystekt torskfilé och citronglaserad majrova. Servera med krämigt dillris och citronklyfta.
Smaklig måltid!