Löpefri
Tomat- och paprikadoftande pastagratäng med spenat och färskost
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitvinsvinäger
Penne
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Balsamvinäger
1 ½ msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
½ msk
Torkad timjan
½ tsk
Pizzasås
2 dl
Vatten
½ dl
Babyspenat
30 g
Färskost med paprika
½ förp
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Riven mozzarella
50 g
Romansallad
½ st
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 619 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka penne enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min.
Tillsätt pizzasås och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min. Ta grytan från värmen och rör ner babyspenat och färskost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva tomater. Varva sås, avrunnen pasta och tomatskivor i en smord ugnsform. Avsluta med ett lager sås och riven mozzarella. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min, tills osten fått fin färg.
Dela romansallad i bitar. Lägg upp i en skål och dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera pastagratängen med sallad.
Smaklig måltid!