Tomat- och paprikadoftande pastagratäng med spenat och färskost
Löpefri

Tomat- och paprikadoftande pastagratäng med spenat och färskost

Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Penne
200 g
(Vete)
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Balsamvinäger
1 ½ msk
Grönsaksbuljong
½ påse
Tomatpuré
1 msk
Torkad oregano
½ msk
Torkad timjan
½ tsk
Pizzasås
2 dl
Vatten
½ dl
Babyspenat
30 g
Färskost med paprika
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Romansallad
½ st
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
619 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
89 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka penne enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt balsamvinäger, smulad grönsaksbuljong, tomatpuré, torkad oregano och torkad timjan. Låt allt sjuda ca 2 min. 
Tillsätt pizzasås och vatten. Sjud ytterligare ca 5 min. Ta grytan från värmen och rör ner babyspenat och färskost. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skiva tomater. Varva sås, avrunnen pasta och tomatskivor i en smord ugnsform. Avsluta med ett lager sås och riven mozzarella. Gratinera i övre delen av ugnen ca 15 min, tills osten fått fin färg.
Dela romansallad i bitar. Lägg upp i en skål och dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar. 
Servera pastagratängen med sallad.
Smaklig måltid!