Thaicurry med limeblad, kikärtor och cashewnötter
Utan gluten
Laktosfri

Thaicurry med limeblad, kikärtor och cashewnötter

4.09 (144)
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • olja
  • salt
  • socker
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Röd chili
½ st
Vitlök
1 klyfta
Limeblad
10 st
Socker
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Rödlök
1 st
Vitkål
250 g
Kikärtor
1 förp
Olja
Kokosmjölk
½ förp
Vatten
1 dl
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor)
Salt
2 krm
Jasminris
150 g
Babyspenat
30 g
Cashewnötter
25 g
(Cashewnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
651 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
94 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du ingen mortel kan du smula limebladen fint med händerna!

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka röd chili och vitlök. Mortla limeblad smått i en mortel (eller se tips) och plocka bort stammarna. Tillsätt chili, vitlök, socker och malen ingefära och mortla eller blanda ihop. Rör ner tomatpuré.
Klyfta rödlök och strimla vitkål. Häll av och skölj kikärtor. Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs vitkål på hög värme ca 3 min. 
Sänk värmen och tillsätt rödlök och kryddpasta och fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner kikärtor, kokosmjölk, vatten och japansk soja. Låt koka ihop ca 2 min. Smaka av med salt.
Vänd ner babyspenat i kikärtscurryn. Servera med jasminris och toppa med cashewnötter.
Smaklig måltid!