
Löpefri
Svampstroganoff med grillost och matvete
3.69 (194)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kinesisk soja
- mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitlök
Gul lök
1 st
Portabello
150 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
½ msk
Mjölk
2½ dl
Crème fraiche
½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad timjan
1 tsk
Kinesisk soja
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Matvete
1 ½ dl
Grillost
150 g
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 584 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid? Blanda gärna salladen med lite olivolja, vinäger, salt och svartpeppar!
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Tärna grillost. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek osten gyllene runt om, ca 5 min. Lägg över på ett fat. Spara stekpannan.
Hacka gul lök. Strimla portabello. Hetta upp lite olivolja i den använda pannan. Fräs portabellon på hög värme ca 5 min. Tillsätt lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min.
Sänk till medelvärme. Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt crème fraiche, smulad grönsaksbuljong, torkad timjan, kinesisk soja, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Rör ner grillosten i pannan. Servera svampstroganoff med matvete och mixsallad (se tips!).
Smaklig måltid!