Svampstroganoff med grillost och matvete
Löpefri

Svampstroganoff med grillost och matvete

3.69 (194)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kinesisk soja
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitlök
Lista
Lista
Bilder
Gul lök
1 st
Portabello
150 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Mjölk
2½ dl
(Mjölk)
Crème fraiche
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad timjan
1 tsk
Kinesisk soja
2 tsk
(Sojabönor)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Matvete
1 ½ dl
(Vete)
Grillost
150 g
(Mjölk, Laktos)
Mixsallad
65 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
584 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Blanda gärna salladen med lite olivolja, vinäger, salt och svartpeppar!

Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Tärna grillost. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek osten gyllene runt om, ca 5 min. Lägg över på ett fat. Spara stekpannan.
Hacka gul lök. Strimla portabello. Hetta upp lite olivolja i den använda pannan. Fräs portabellon på hög värme ca 5 min. Tillsätt lök och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. 
Sänk till medelvärme. Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt crème fraiche, smulad grönsaksbuljong, torkad timjan, kinesisk soja, salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Rör ner grillosten i pannan. Servera svampstroganoff med matvete och mixsallad (se tips!). 
Smaklig måltid!