Sushibowl med nordiska smaker
Utan gluten
Laktosfri

Sushibowl med nordiska smaker

Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • flingsalt
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Sushiris
1 ¾ dl
Vatten
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
1 tsk
Salt
1 krm
Kålrabbi
½ st
Vatten
3 msk
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
1 tsk
Pepparrot
¼ st
Majonnäs
2 msk
(Ägg)
Gurka
½ st
Flingsalt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Ägg
2 st
(Ägg)
Tångcaviar
½ burk
Ärtskott
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
616 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skölj sushiris ordentligt och blötlägg i kallt vatten ca 15 min. Häll av vattnet och lägg riset i en kastrull. Tillsätt 3 dl nytt vatten till kastrullen och koka riset på svag värme ca 15 min, tills vätskan kokat in. 
Skala och strimla kålrabbi tunt. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull. Tillsätt kålrabbin och låt dra till steg 7. 
Finriv pepparrot (ca 1 msk). Blanda med majonnäs i en skål. 
Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt ner äggen. Låt koka ca 7 min. Spola i kallt vatten. Skala och dela.
Lägg gurka i en ren kökshandduk. Slå sönder den med en kavel eller något annat tungt. Lägg på en skärbräda och grovhacka. Strö på flingsalt och lite svartpeppar.
Blanda socker, ättiksprit och salt i en bunke. Blanda med det kokta riset.
Fördela sushiris i två skålar. Toppa med picklad kålrabbi, pepparrotsmajonnäs, löskokt ägg, smashed gurka, tångkaviar och ärtskott.
Smaklig måltid!