Utan gluten
Laktosfri
Sushibowl med nordiska smaker
Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- flingsalt
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Sushiris
1 ¾ dl
Vatten
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
1 tsk
Salt
1 krm
Kålrabbi
½ st
Vatten
3 msk
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
1 tsk
Pepparrot
¼ st
Majonnäs
2 msk
Gurka
½ st
Flingsalt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Ägg
2 st
Tångcaviar
½ burk
Ärtskott
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 616 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skölj sushiris ordentligt och blötlägg i kallt vatten ca 15 min. Häll av vattnet och lägg riset i en kastrull. Tillsätt 3 dl nytt vatten till kastrullen och koka riset på svag värme ca 15 min, tills vätskan kokat in.
Skala och strimla kålrabbi tunt. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull. Tillsätt kålrabbin och låt dra till steg 7.
Finriv pepparrot (ca 1 msk). Blanda med majonnäs i en skål.
Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt ner äggen. Låt koka ca 7 min. Spola i kallt vatten. Skala och dela.
Lägg gurka i en ren kökshandduk. Slå sönder den med en kavel eller något annat tungt. Lägg på en skärbräda och grovhacka. Strö på flingsalt och lite svartpeppar.
Blanda socker, ättiksprit och salt i en bunke. Blanda med det kokta riset.
Fördela sushiris i två skålar. Toppa med picklad kålrabbi, pepparrotsmajonnäs, löskokt ägg, smashed gurka, tångkaviar och ärtskott.
Smaklig måltid!