Fläskkarré med krämiga champinjoner, basmatiris och ruccolasallad

Fläskkarré med krämiga champinjoner

basmatiris och ruccolasallad
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Basmatiris
135 g
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Fläskkarré
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Smör
(Mjölk)
Vitlök
2 klyfta
Curry
½ tsk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
1 påse
Snackgurka
1 st
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
723 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och kvarta champinjoner. 
Skär fläskkarré i 2 skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna. Stek köttet på medelvärme, ca 3 min per sida. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
Hetta upp lite nytt smör i den använda stekpannan. Fräs lök och champinjoner ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, curry, kinesisk soja och lite nymald svartpeppar. 
Pudra vetemjöl över pannan och rör ner mjölk, vispgrädde och kycklingbuljong. Lägg ner köttet i såsen och puttra ca 4 min, tills köttet är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär snackgurka i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera fläskkarré i krämig svampsås med basmatiris och sallad.
Smaklig måltid!