Fläskkarré med krämiga champinjoner
basmatiris och ruccolasalladNytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Basmatiris
135 g
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Fläskkarré
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Smör
Vitlök
2 klyfta
Curry
½ tsk
Kinesisk soja
1 tsk
Vetemjöl
2 tsk
Mjölk
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Snackgurka
1 st
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 723 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och kvarta champinjoner.
Skär fläskkarré i 2 skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna. Stek köttet på medelvärme, ca 3 min per sida. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
Hetta upp lite nytt smör i den använda stekpannan. Fräs lök och champinjoner ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, curry, kinesisk soja och lite nymald svartpeppar.
Pudra vetemjöl över pannan och rör ner mjölk, vispgrädde och kycklingbuljong. Lägg ner köttet i såsen och puttra ca 4 min, tills köttet är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär snackgurka i mindre bitar och lägg i en skål tillsammans med ruccola. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Servera fläskkarré i krämig svampsås med basmatiris och sallad.
Smaklig måltid!