Löpefri
Pasta i tomatsås med oliver och marinerad mozzarella
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Mozzarella
1 förp
Oregano
10 g
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Kapris
½ burk
Kalamonoliver
½ förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Linguine
180 g
Oregano
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 725 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tärna mozzarella. Grovhacka oregano. Skiva vitlök tunt. Lägg allt i en bunke och blanda med olivolja, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Låt stå till servering.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl av pastavattnet till steg 5.
Finhacka gul lök och tomat. Häll av kapris och oliver. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek lök och pressad vitlök ca 2 min.
Tillsätt den hackade tomaten, konserverade körsbärstomater, kapris, oliver, torkad timjan, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Låt puttra ca 10 min.
Grovhacka oregano. Blanda den nykokta pastan med tomatsås och det sparade pastavattnet. Toppa med marinerad mozzarella och färsk oregano!
Smaklig måltid!