Utan gluten
Löpefri
Socca - kikärtspannkakor med ostkräm och picklad fänkål
Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Bladpersilja
10 g
Kikärtsmjöl
3 dl
Salt
Vatten
3 dl
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Fänkål
1 st
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
1 ½ tsk
Salt
½ tsk
Zucchini
1 st
Cocktailtomater
125 g
Bakplåtspapper
1 st
Salladsost
½ förp
Olivolja
Balsamvinäger
Salt
Svartpeppar
Salladsost
½ förp
Matyoghurt
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 560 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 220°C (varmluft) eller 240°C (vanlig).
Grovhacka bladpersilja (spara ca 1 tsk hackad persilja till servering). Blanda kikärtsmjöl, persilja och salt i en bunke. Vispa ner vatten till en slät smet. Rör ner pressad vitlök. Ställ åt sidan minst 15 min.
Skiva fänkål tunt, gärna på en mandolin. Blanda med vitvinsvinäger, socker och salt. Krama kålen ordentligt med händerna så att sockret löser sig och kålen mjuknar.
Tärna zucchini. Lägg zucchini och cocktailtomater på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Smula över salladsost. Ringla över lite olivolja och balsamvinäger. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills grönsakerna fått fin färg.
Blanda smulad salladsost, matyoghurt, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar i en skål.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och grädda 4 lite mindre och tjockare pannkakor ca 3 min på varje sida tills de är frasiga och gyllene.
Servera socca toppad med rostade grönsaker, resten av bladpersiljan, en klick ostkräm och snabbpicklad fänkål.
Smaklig måltid!