Saffransrisotto med brysselsallad, mandel och hyvlad parmesan
Utan gluten
Laktosfri

Saffransrisotto med brysselsallad, mandel och hyvlad parmesan

Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Apelsin
½ st
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Chili flakes
1 krm
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Risottoris
150 g
Saffran
1 förp
Salt
Svartpeppar
Rött äpple
1 st
Brysselkål
½ förp
Mandelspån
50 g
(Nötter)
Smör
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Granatäpple
½ st
Hyvlad parmesanost
1 förp
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
703 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tvätta apelsinen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda med pressad apelsinsaft, vatten, smulad grönsaksbuljong och chili flakes i en kastrull. Låt koka upp. 
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, vitlök och risottoris ca 1 min. Tillsätt saffran.
Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Finstrimla rött äpple och lägg i kallt vatten. Skär bort roten på brysselkålen och plocka de yttre bladen. Halvera innanmätet. 
Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelspån. Lägg i en skål. 
Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och stek brysselkål (både innanmäte och blad) med lite salt och nymald svartpeppar ca 2 min. Lägg i skålen med mandel och blanda med strimlat äpple.
Rulla granatäpplet med tryck mot arbetsbänken. Halvera och pilla ur kärnorna. 
Blanda ner hälften av parmesanen i risotton. Servera saffransrisotto toppad med brysselsallad, granatäppelkärnor och resten av parmesanen.
Smaklig måltid!