Rosmarin- och parmesanjärpar med risoni arrabbiata och fänkålssallad
Laktosfri

Rosmarin- och parmesanjärpar med risoni arrabbiata och fänkålssallad

Nytt recept
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Risoni
180 g
(Vete)
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Tomatpuré
1 msk
Rödvinsvinäger
½ msk
Chili flakes
2 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Svartpeppar
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
2 msk
Vatten
4 msk
Olivolja
Fänkål
1 st
Mixsallad
30 g
Salt
Svartpeppar
Rödvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
752 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 150°C (varmluft) eller 175°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, rödvinsvinäger, chili flakes, konserverade körsbärstomater, smulad kycklingbuljong och lite nymald svartpeppar. Sjud till servering. Om det blir för tjockt, spä med lite vatten.
Finriv parmesanost och vitlök. Lägg i en bunke och blanda ner nötfärs, salt, torkad rosmarin, nymald svartpeppar, ströbröd och vatten. Blanda ordentligt och forma till 4 järpar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn järparna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i mitten av ugnen ca 15 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
Skiva fänkål tunt och lägg i en salladsskål. Blanda ner lite salt, nymald svartpeppar, rödvinsvinäger och olivolja. Vänd ner mixsallad precis innan servering.
Häll av risonin och blanda med tomatsåsen. Servera rosmarin- och parmesanjärpar med risoni arrabbiata och fänkålsallad.
Smaklig måltid!