Risotto con elotes - majsrisotto med rostade majrovor, jordnötter och koriander
Utan gluten
Laktosfri

Risotto con elotes - majsrisotto med rostade majrovor, jordnötter och koriander

Nytt recept
Under 45 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Jordnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Majrova
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Röd chili
½ st
Citron
1 st
Svartpeppar
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Vitvinsvinäger
1 msk
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Majs
1 förp
Olivolja
½ msk
Risottoris
150 g
Smör
1 msk
(Mjölk)
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Jordnötter
30 g
(Jordnötter)
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
691 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
88 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta majrova och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta i ugnen ca 20 min, tills den är mjuk och fått fin färg. Skiva röd chili tunt (tänk på att chili kan variera i styrka, använd efter smak). Skölj citronen i ljummet vatten. Finriv skalet från hela citronen och pressa saften från halva. Blanda de rostade majrovorna med citronskal, lite citronsaft, chili, lite salt och nymald svartpeppar.
 Koka upp vatten, smulad grönsaksbuljong och vitvinsvinäger i en kastrull. Dra från värmen. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Häll av majs. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och tillsätt majsen. Stek ca 2 min, tills den fått färg. Tillsätt löken, vitlöken och risottoris. Fräs ytterligare ca 2 min under omrörning.
Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills riset känns mjukt, rör om då och då. Rör ner smör och riven parmesanost. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka koriander och jordnötter. Blanda ihop i en skål.
Servera majsrisotto i djupa tallrikar. Toppa med citron- och chilikryddade majrovor. Strö över jordnöt- och korianderströssel.
Smaklig måltid!