Löpefri
Pizza bianco med kronärtskockor och karamelliserad lök
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Pizzadeg
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Matyoghurt
1 dl
Kronärtskockor
½ burk
Riven mozzarella
50 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Citron
½ st
Gul lök
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 693 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 98 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 220°C (varmluft) eller 240°C (vanlig). Sätt in en plåt i ugnen.
Baka ut pizzadegen enligt anvisning på förpackningen och lägg på ett bakplåtspapper. Bred på matyoghurt på pizzan. Fördela kronärtskockor, riven mozzarella och torkad rosmarin ovanpå. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet, strö över pizzan. Dra över bakplåtspappret med pizzan till den varma plåten och grädda mitt i ugnen ca 12 min, tills pizzan är genomgräddad och har fått fin färg.
Skiva gul lök tunt. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek lök och salt ca 10 min på medelvärme. Rör om då och då. Löken är klar när den är brun och karamelliserad.
Lägg ruccola i en skål och blanda med lite pressad citronsaft, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Toppa pizza bianco med karamelliserad lök och servera med ruccolasallad.
Smaklig måltid!