Pasta alla Norma med ricotta och färsk oregano
Löpefri

Pasta alla Norma med ricotta och färsk oregano

Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitlök
Aubergine
1 st
Salt
2 krm
Vitlök
2 klyfta
Kapris
½ burk
(Svaveldioxid)
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Svartpeppar
Ricotta
¼ förp
(Mjölk, Laktos)
Mezze maniche rigate
180 g
(Vete)
Ricotta
¼ förp
(Mjölk, Laktos)
Oregano
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
536 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 5.
Tärna aubergine smått. Lägg i ett durkslag och blanda med salt. Finhacka vitlök. Häll av kapris.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek aubergine ca 5 min. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 2 min på medelvärme. 
Blanda ner kapris, krossade tomater, tomatpuré och sambal oelek. Låt sjuda till steg 6. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca ½ dl av pastavattnet.
Blanda nykokt pasta med pastasås, sparat pastavatten och ricotta.
Servera pasta alla Norma toppad med klickar av ricotta och oreganoblad. 
Smaklig måltid!