Löpefri
Pasta alla Norma med ricotta och färsk oregano
Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitlök
Aubergine
1 st
Salt
2 krm
Vitlök
2 klyfta
Kapris
½ burk
Olivolja
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Tomatpuré
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Svartpeppar
Ricotta
¼ förp
Mezze maniche rigate
180 g
Ricotta
¼ förp
Oregano
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 536 kcal
- Fett:
- 14 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i steg 5.
Tärna aubergine smått. Lägg i ett durkslag och blanda med salt. Finhacka vitlök. Häll av kapris.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek aubergine ca 5 min. Tillsätt vitlök och fräs ytterligare ca 2 min på medelvärme.
Blanda ner kapris, krossade tomater, tomatpuré och sambal oelek. Låt sjuda till steg 6. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka mezze maniche rigate-pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara ca ½ dl av pastavattnet.
Blanda nykokt pasta med pastasås, sparat pastavatten och ricotta.
Servera pasta alla Norma toppad med klickar av ricotta och oreganoblad.
Smaklig måltid!