Paneer tikka masala med spenat och cashewnötter
Utan gluten

Paneer tikka masala med spenat och cashewnötter

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Cashewnötter
50 g
(Cashewnötter)
Olja
Vitlök
2 klyfta
Tandoori masalakrydda
1 msk
Chili flakes
1 krm
Vitvinsvinäger
¾ msk
Salt
1 tsk
Socker
1 tsk
Gräddmjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Paneer
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Babyspenat
1 förp
Basmatiris
1 ¾ dl
Näringsinnehåll per portion
Energi:
726 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka bananschalottenlök och tomat. Finhacka hälften av cashewnötterna (spara resten till servering). 
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök, tandoori masalakrydda och chili flakes 2-3 min. Tillsätt tomat, cashewnötter, vitvinsvinäger, salt och socker. Fräs ytterligare 2-3 min.
Rör ner gräddmjölk i grytan och sjud under lock 5-10 min. Mixa slätt med stavmixer. Smaka eventuellt av med lite salt och chili flakes.
Skär paneer i tärningar. Rör ner i grytan och koka 1-2 min. Ta från värmen och vänd ner babyspenat.
Toppa tikka masala med cashewnötter och servera med basmatiris!
Smaklig måltid!