Utan gluten
Paneer tikka masala med spenat och cashewnötter
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vitlök
- vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
2 st
Cashewnötter
50 g
Olja
Vitlök
2 klyfta
Tandoori masalakrydda
1 msk
Chili flakes
1 krm
Vitvinsvinäger
¾ msk
Salt
1 tsk
Socker
1 tsk
Gräddmjölk
1 ½ dl
Paneer
1 förp
Babyspenat
1 förp
Basmatiris
1 ¾ dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 726 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka bananschalottenlök och tomat. Finhacka hälften av cashewnötterna (spara resten till servering).
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök, tandoori masalakrydda och chili flakes 2-3 min. Tillsätt tomat, cashewnötter, vitvinsvinäger, salt och socker. Fräs ytterligare 2-3 min.
Rör ner gräddmjölk i grytan och sjud under lock 5-10 min. Mixa slätt med stavmixer. Smaka eventuellt av med lite salt och chili flakes.
Skär paneer i tärningar. Rör ner i grytan och koka 1-2 min. Ta från värmen och vänd ner babyspenat.
Toppa tikka masala med cashewnötter och servera med basmatiris!
Smaklig måltid!