Laktosfri
Utan gluten
Nötfärskalops med persilja och inlagda rödbetor
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kinesisk soja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Smör
1 msk
Nötfärs
250 g
Malen kryddpeppar
2 krm
Lagerblad
2 st
Vatten
2 dl
Köttbuljong
¾ påse
Kinesisk soja
½ tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Potatis
450 g
Kruspersilja
20 g
Inlagda rödbetor
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 554 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 59 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och slanta morötter. Tärna gul lök.
Hetta upp smör i en stekgryta. Fräs morötter och lök ca 3 min. Tillsätt nötfärs och stek ytterligare ca 3 min. Rör ner malen kryddpeppar, lagerblad, vatten, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Sjud ca 8 min under lock.
Rör ut majsstärkelsen i lika mängd kallt vatten. Rör ner i grytan med kalops och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka kruspersilja och strö över grytan. Servera med nykokt potatis och inlagda rödbetor.
Smaklig måltid!