Mozzarellafylld fläskkotlett med italiensk potatissallad och salviasmör

Mozzarellafylld fläskkotlett

med italiensk potatissallad och salviasmör
4.49 (257)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Smör
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • ägg
  • vetemjöl
  • ströbröd
Smör
2 msk
(Mjölk)
Torkad salvia
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Potatis
400 g
Citron
1 st
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Röd chili
½ st
Rödlök
½ st
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Fläskkotlett
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Mozzarella
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Ägg
1 st
(Ägg)
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Ströbröd
1 dl
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 768 kcal
  • Fett: 38 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Protein: 51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Dela och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Lägg rumstempererat smör i en liten skål. Blanda ner torkad salvia, salt och nymald svartpeppar.
Tvätta citronen i ljummet vatten. Finriv skalet från hela och pressa saften från halva (ca 1 msk) i en rymlig salladsskål. Klyfta andra halvan till servering. Blanda ner dijonsenap, olivolja, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Skiva röd chili tunt. Tänk på att chili kan variera i styrka, tillsätt efter smak. Skiva rödlök tunt. Tärna tomat. Blanda ner allt i salladsskålen. Vänd ner avhälld färskpotatis.
 Skiva fläskkotlett i tunna skivor och lägg ut på skärbrädan. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Skiva mozzarella och fördela på hälften av kotlettskivorna. Lägg resterande kotlettskivor ovanpå osten.
Knäck ägg i en djup tallrik och vispa lätt med en gaffel. Häll vetemjöl och ströbröd på separata tallrikar. Vänd den mozzarellafyllda kotletten först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Vänd ner ruccola i potatissalladen. Servera mozzarellafylld fläskkotlett med salviasmör, citronklyfta och italiensk potatissallad.
Smaklig måltid!