Miso ramen med pak choy, ostronskivling och sesamfrön
Laktosfri

Miso ramen med pak choy, ostronskivling och sesamfrön

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Udonnudlar
½ förp
(Vete)
Ägg
2 st
(Ägg)
Pak choy
½ förp
Koriander
10 g
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Olja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Vatten
6 dl
Vit misopasta
2 msk
(Sojabönor)
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Ostronskivling
100 g
Olja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
522 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna!

Koka udonnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och sjud ca 8 min. Häll av och spola i kallt vatten.
Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs pressad vitlök och chili flakes ca 1 min. Tillsätt vatten, misopasta, japansk soja, socker och vitvinsvinäger. Sjud tills servering.
 Strimla ostronskivling. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs svampen ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt.
Skär pak choy i grova strimlor. Skala och halvera äggen.
Fördela nudlar, pak choy, ägg och ostronskivling i två skålar. Häll på den varma misobuljongen. Servera miso ramen toppad med koriander och sesamfrön.
Smaklig måltid!