Laktosfri
Miso ramen med pak choy, ostronskivling och sesamfrön
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- olja
- salt
- socker
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Udonnudlar
½ förp
Ägg
2 st
Pak choy
½ förp
Koriander
10 g
Sesamfrön
1 msk
Olja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Vatten
6 dl
Vit misopasta
2 msk
Japansk soja
2 msk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Ostronskivling
100 g
Olja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 522 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna!
Koka udonnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Koka upp vatten i en liten kastrull. Lägg försiktigt ner äggen och sjud ca 8 min. Häll av och spola i kallt vatten.
Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs pressad vitlök och chili flakes ca 1 min. Tillsätt vatten, misopasta, japansk soja, socker och vitvinsvinäger. Sjud tills servering.
Strimla ostronskivling. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs svampen ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt.
Skär pak choy i grova strimlor. Skala och halvera äggen.
Fördela nudlar, pak choy, ägg och ostronskivling i två skålar. Häll på den varma misobuljongen. Servera miso ramen toppad med koriander och sesamfrön.
Smaklig måltid!