Utan gluten
Mild indisk tandoorikyckling med morotsraita och mynta
Nytt recept
Under 40 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
Basmatiris
150 g
Broccoli
1 st
Mynta
10 g
Morot
1 st
Matyoghurt
½ dl
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Olivolja
½ msk
Tomatpuré
1 ½ msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Malen kanel
1 krm
Matyoghurt
½ dl
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 678 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 71 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går även bra att göra tandoorisåsen i en kastrull för sig!
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Dela broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Koka i lättsaltat vatten ca 3 min.
Skala och finriv morot. Lägg i en skål och blanda med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bananschalottenlök och tomat. Lägg i en mixerbunke.
Tillsätt vatten, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, malen ingefära, olivolja, tomatpuré, socker, salt och malen kanel. Mixa med stavmixer till en sås. Rör ner matyoghurt.
Strimla kycklinglårfilé (skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak). Krydda kycklingen med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Bryn kycklingen ca 4 min. Tillsätt tandoorisåsen och låt puttra ca 5 min på svag värme, eller se tips!
Strö mynta över grytan. Servera tandoorigryta med nykokt ris, broccoli och morotsraita.
Smaklig måltid!