Mezze maniche med pesto, medelhavsgrönsaker och parmesan
Laktosfri

Mezze maniche med pesto, medelhavsgrönsaker och parmesan

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • pastavatten
  • salt
  • svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Aubergine
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Salt
¾ tsk
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
2 krm
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Pesto genovese
½ förp
(Mjölk, Ägg, Laktos)
Pastavatten
½ dl
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
692 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket.
Tärna aubergine, klyfta bananschalottenlök och tärna röd paprika. Lägg auberginen i ett durkslag och blanda med salt. Låt ligga och dra minst 5 min. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek auberginen ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, lök och paprika. Krydda med chili flakes, stek ytterligare ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt tidsangivelsen på förpackningen. 
Häll av pastan, men spara ½ dl av pastavattnet. Blanda nykokt pasta med pesto och pastavatten. 
Grovhacka bladpersilja och blanda med de stekta grönsakerna. Servera pasta pesto toppad med chilistekta grönsaker och riven parmesan.
Smaklig måltid!