Laktosfri
Mezze maniche med pesto, medelhavsgrönsaker och parmesan
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- pastavatten
- salt
- svartpeppar
Mezze maniche rigate
200 g
Aubergine
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Salt
¾ tsk
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
2 krm
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Pesto genovese
½ förp
Pastavatten
½ dl
Riven parmesan
50 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 692 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket.
Tärna aubergine, klyfta bananschalottenlök och tärna röd paprika. Lägg auberginen i ett durkslag och blanda med salt. Låt ligga och dra minst 5 min.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek auberginen ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök, lök och paprika. Krydda med chili flakes, stek ytterligare ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Häll av pastan, men spara ½ dl av pastavattnet. Blanda nykokt pasta med pesto och pastavatten.
Grovhacka bladpersilja och blanda med de stekta grönsakerna. Servera pasta pesto toppad med chilistekta grönsaker och riven parmesan.
Smaklig måltid!