Mexikansk tomatsoppa med fetaost och svarta bönor
Kalorismart
Löpefri
Vegetariskt

Mexikansk tomatsoppa med fetaost och svarta bönor

Nytt recept
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Vitvinsvinäger
½ msk
Passerade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Torkad oregano
2 tsk
Torkad timjan
¾ tsk
Grönsaksbuljong
¾ påse
Flytande honung
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
Svartpeppar
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Svarta bönor
1 förp
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Cocktailtomater
250 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
544 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Grädda surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull och fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt vitvinsvinäger, passerade tomater, vatten, torkad oregano, torkad timjan, smulad grönsaksbuljong, honung och chili flakes. Sjud ca 10 min.
Häll av och skölj svarta bönor. Bryt fetaost i bitar. Halvera cocktailtomater. Lägg upp bönor, fetaost, babyspenat och cocktailtomater på ett serveringsfat.
Mixa soppan slät med en stavmixer. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Toppa tomatsoppan med bönor och fetaost. Servera med nygräddat bröd och grönsaker.
Smaklig måltid!