Laktosfri
Mexikansk bönchili med bacon, paprika och koriander
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Korn·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Sambal oelek
- socker
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Grön paprika
1 st
Bacon
1 förp
Linas tre kryddor
½ förp
Socker
1 krm
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svarta bönor (190 g)
1 förp
Surdegsbaguette
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 670 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och vitlök. Tärna grön paprika och strimla bacon.
Fräs bacon i en stekgryta utan fett ca 3 min, tills det har fått fin färg. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Fräs ytterligare ca 3 min. Krydda med Linas tre kryddor, socker och sambal oelek. Blanda ner tomatpuré, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda på låg värme ca 7 min. Smaka av med salt.
Häll av och skölj svarta bönor. Grovhacka koriander.
Blanda ner bönorna i grytan. Toppa grytan med koriander. Servera med surdegsbaguette.
Smaklig måltid!