Marockansk sötpotatisgryta med rostade kikärtor, mandel och couscous
Laktosfri

Marockansk sötpotatisgryta med rostade kikärtor, mandel och couscous

Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Sötpotatis
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Zucchini
1 st
Tomat
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Linas tre kryddor
2 msk
Malen kanel
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Rödvinsvinäger
2 tsk
Vatten
5 dl
Salt
2 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Kikärtor
½ förp
Mandelspån
50 g
(Mandel)
Olivolja
½ msk
Salt
Couscous
125 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
682 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
89 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
Skala sötpotatis och bananschalottenlök. Skär sötpotatis, zucchini, tomat och lök i jämnstora bitar (ca 2x2 cm). Skiva vitlök tunt. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs alla grönsaker förutom tomaten ca 2 min. Tillsätt Linas 3 kryddor, kanel och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomat, rödvinsvinäger, vatten, salt och smulad grönsaksbuljong. Koka ca 15 min utan lock, tills sötpotatisen är mjuk.
 Häll av och skölj kikärtor. Rosta kikärtorna i en stekpanna utan stekfett ca 2 min. Tillsätt olivolja och stek ytterligare ca 2 min under omrörning. Låt mandelspån steka med den sista minuten. Krydda med lite salt.
Servera marockansk sötpotatisgryta med couscous, rostade kikärtor och mandel.
Smaklig måltid!