Laktosfri
Marockansk sötpotatisgryta med rostade kikärtor, mandel och couscous
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Sötpotatis
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Zucchini
1 st
Tomat
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Linas tre kryddor
2 msk
Malen kanel
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Rödvinsvinäger
2 tsk
Vatten
5 dl
Salt
2 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Kikärtor
½ förp
Mandelspån
50 g
Olivolja
½ msk
Salt
Couscous
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 682 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 21 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
Skala sötpotatis och bananschalottenlök. Skär sötpotatis, zucchini, tomat och lök i jämnstora bitar (ca 2x2 cm). Skiva vitlök tunt. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs alla grönsaker förutom tomaten ca 2 min. Tillsätt Linas 3 kryddor, kanel och tomatpuré. Fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner tomat, rödvinsvinäger, vatten, salt och smulad grönsaksbuljong. Koka ca 15 min utan lock, tills sötpotatisen är mjuk.
Häll av och skölj kikärtor. Rosta kikärtorna i en stekpanna utan stekfett ca 2 min. Tillsätt olivolja och stek ytterligare ca 2 min under omrörning. Låt mandelspån steka med den sista minuten. Krydda med lite salt.
Servera marockansk sötpotatisgryta med couscous, rostade kikärtor och mandel.
Smaklig måltid!