Löpefri
Marockansk couscoussallad med kikärtsfritters
3.68 (63)
Under 45 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ägg
- flytande honung
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Couscous
125 g
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Zucchini
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g
Torkade aprikoser
50 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
2 tsk
Spiskummin
½ tsk
Salt
Kikärtor
1 förp
Fetaost
50 g
Ägg
1 st
Vitlök
1 klyfta
Majsstärkelse
2 msk
Spiskummin
½ tsk
Salt
2 krm
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
Paprikapulver
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Tomatpuré
1 tsk
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 694 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 25 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Blanda olivolja, vitvinsvinäger, honung, spiskummin och lite salt i en rymlig bunke.
Skiva zucchini. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchini och pressad vitlök ca 4 min. Krydda med paprikapulver, chili flakes och salt, stek ytterligare ca 1 min. Blanda ner i bunken med salladsdressing. Spara pannan.
Grovhacka bladpersilja och torkade aprikoser. Blanda ner couscous, persilja och aprikoser i bunken med dressing.
Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och mixa grovt. Rör ner smulad fetaost, ägg, pressad vitlök, majsstärkelse, spiskummin och salt.
Hetta upp rikligt med olivolja i den använda stekpannan. Klicka ut smeten till små biffar direkt i pannan. Stek ca 2 min per sida, tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper.
Blanda matyoghurt, paprikapulver, sambal oelek, tomatpuré och lite salt i en skål.
Servera marockansk couscoussallad med kikärtsfritters och chiliyoghurt.
Smaklig måltid!