Löpefri
Linguine pomodoro med spenat- och ricottakräm och fänkålssallad
Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vatten
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Torkad timjan
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Salt
Svartpeppar
Citron
½ st
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Babyspenat
65 g
Ricotta
½ förp
Salt
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
Linguine
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 613 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, rödvinsvinäger, flytande honung, smulad grönsaksbuljong, torkad timjan, chili flakes, lite salt och nymald svartpeppar. Koka under lock ca 10 min.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en kastrull och stek lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt babyspenat och stek ytterligare ca 1 min tills spenaten har mjuknat. Blanda ner ricotta, citronskal, lite salt och nymald svartpeppar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Strimla fänkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en skål och blanda med pressad saft från den använda citronen, lite olivolja och salt.
Blanda linguine med tomatsåsen. Servera med en klick spenat- och ricottakräm och fänkålssallad.
Smaklig måltid!