
Linguine med ädelostsås, spenat, valnötter och rosmarinrostad rotselleri
4.03 (271)
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Rotselleri
200 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Torkad rosmarin
1 tsk
Ädelost
40 g
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
1 dl
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
Grönt äpple
1 st
Babyspenat
30 g
Valnötter
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 693 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 6.
Skala rotselleri. Skär i små tärningar. Lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och torkad rosmarin. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills sellerin är mjuk.
Smula ner ädelost i en kastrull. Tillsätt vispgrädde och mjölk. Smält ihop på medelvärme ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär grönt äpple i små tärningar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Blanda ner ädelostsås och rostad rotselleri i pastakastrullen. Koka ihop ca 1 min.
Servera ädelostpasta toppad med babyspenat, äpple och valnötter.
Smaklig måltid!