Linguine med ädelostsås, spenat, valnötter och rosmarinrostad rotselleri

Linguine med ädelostsås, spenat, valnötter och rosmarinrostad rotselleri

4.03 (271)
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Lista
Lista
Bilder
Rotselleri
200 g
(Selleri)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Torkad rosmarin
1 tsk
Ädelost
40 g
(Mjölk, Laktos)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Gluten)
Grönt äpple
1 st
Babyspenat
30 g
Valnötter
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
693 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 6.
Skala rotselleri. Skär i små tärningar. Lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar och torkad rosmarin. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills sellerin är mjuk.
Smula ner ädelost i en kastrull. Tillsätt vispgrädde och mjölk. Smält ihop på medelvärme ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär grönt äpple i små tärningar.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan och lägg tillbaka pastan i kastrullen.
Blanda ner ädelostsås och rostad rotselleri i pastakastrullen. Koka ihop ca 1 min. 
Servera ädelostpasta toppad med babyspenat, äpple och valnötter. 
Smaklig måltid!