Libanesisk bulgurpilaf med halloumigremolata och mynta
Vegetariskt

Libanesisk bulgurpilaf med halloumigremolata och mynta

Nytt recept
Under 35 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Grön chili
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Spiskummin
½ msk
Salt
Svartpeppar
Vatten
2 dl
Bulgur
125 g
(Vete)
Kikärtor
½ förp
Chili flakes
1 krm
Citron
1 st
Gurka
1 st
Mynta
20 g
Olivolja
Salt
Halloumi
150 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Flingsalt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
629 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Finhacka bananschalottenlök, tomat och grön chili.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, grön chili och pressad vitlök ca 3 min. Rör ner tomatpuré, tomat, spiskummin, salt och nymald svartpeppar. Låt sjuda ca 2 min på låg värme.
Rör ner bulgur och blanda väl med tomatfräset. Tillsätt vatten och kikärtor, låt koka upp. Sjud ca 12 min, under lock.
 Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna gurka fint. Finhacka all mynta (spara ca 1 tsk). Lägg allt in en skål och tillsätt olivolja, saften från en halv citron och lite salt. 
 Tärna halloumi smått. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin runt om ca 3 min tills den fått fin färg och yta. Lägg halloumin i en skål och blanda ner citronskal, resten av den hackade myntan och lite flingsalt. Smaka av med citronsaft från resten av den använda citronen.
 Blanda matyoghurt, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en skål. 
Toppa bulgurpilaf med lite chili flakes och servera med halloumigremolata, en klick labne och mynta- och gurksallad.
Smaklig måltid!