Larb -  Thailändsk fläskfärs med lime, chili, mynta och rostat ris
Utan gluten
Laktosfri

Larb - Thailändsk fläskfärs med lime, chili, mynta och rostat ris

3.54 (122)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Jasminris
2 msk
Jasminris
250 g
Bananschalottenlök
2 st
Mynta
20 g
Fläskfärs
500 g
Vitlök
2 klyfta
Vatten
2 msk
Lime
2 st
Fisksås
2 ½ msk
(Fisk)
Socker
2 tsk
Chili flakes
1 tsk
Koriander
20 g
Isbergssallad
1 st
Olja
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
598 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
62 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Rosta jasminris i en torr stekpanna tills det fått en gyllenbrun färg. Lägg över i en mortel och mortla sönder till ett grovt pulver. 
Koka resten av jasminriset enligt anvisning på förpackningen.
 Finstrimla bananschalottenlök och grovhacka mynta. Värm upp lite olja i en stekpanna. Tillsätt fläskfärs och pressad vitlök, stek på medelvärme utan att färsen får färg. Finfördela färsen under tiden så att det blir som små smulor. Låt steka ca 8 min, till den är helt genomstekt.
Dra färsen från värmen och blanda ner pressad saft från limen, fisksås, socker, chili flakes och rostat rispulver. Blanda ordentligt. Vänd ner schalottenlök och mynta.
Plock isbergssallad och lägg på ett fat.
Toppa larb med koriander och servera med kokt jasminris och sallad.
Smaklig måltid!