Lammkorv Provençal med pappardelle, fetaost och ruccola

Lammkorv Provençal med pappardelle, fetaost och ruccola

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • tomatpuré
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Pappardelle
200 g
(Ägg, Vete)
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Zucchini
½ st
Lammkorv
200 g
(Svaveldioxid)
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
2 krm
Vatten
1 ½ dl
Ruccola
30 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
575 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastakoket i punkt 3.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Tärna zucchini. Skär lammkorv i små bitar. Stek korvbitarna i en stekpanna med lite olivolja ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, lök och vitlök. Stek ytterligare ca 2 min. Blanda ner zucchini, torkad timjan, sambal oelek, salt och vatten. Låt sjuda ytterligare ca 6 min. Smaka eventuellt av med lite extra salt och sambal oelek.
Koka pappardelle enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka ruccola och smula fetaost.
Blanda nykokt pappardelle med lammragu. Servera toppad med smulad fetaost och ruccola.
Smaklig måltid!