Kycklingfrikassé med dijonsenap och stekt grönkål
Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Dijonsenap
- flingsalt
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitlök
- vitvinsvinäger
Champinjoner
1 förp
Minutfilé
300 g
Olivolja
Smör
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Torkad dragon
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
½ msk
Vispgrädde
1 dl
Mjölk
2 dl
Dijonsenap
1 msk
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 krm
Salt
Grönkål
100 g
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Småpotatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 637 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Klyfta champinjoner. Skär bort den träiga stammen på grönkålen och grovhacka bladen. Skär minutfilé i mindre bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs de hackade grönkålsbladen ca 3 min. Krydda med flingsalt, nymald svartpeppar och lite vitvinsvinäger. Torka ur och spara pannan.
Hetta upp lite olivolja och smör i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen på hög värme ca 3 min. Lägg över på ett fat. Tillsätt lite mer olivolja till den använda stekgrytan. Fräs champinjoner och pressad vitlök ca 3 min.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Krydda med torkad dragon, salt och nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, mjölk, dijonsenap, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Strö lite torkad dragon över kycklingfrikassén. Servera med kokt potatis och stekt grönkål.
Smaklig måltid!