Kycklingfrikassé med dijonsenap och stekt grönkål

Kycklingfrikassé med dijonsenap och stekt grönkål

Nytt recept
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Dijonsenap
  • flingsalt
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Champinjoner
1 förp
Minutfilé
300 g
Olivolja
Smör
1 tsk
(Mjölk)
Vitlök
2 klyfta
Torkad dragon
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Dijonsenap
1 msk
(Senap)
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 krm
Salt
Grönkål
100 g
Olivolja
Flingsalt
Svartpeppar
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Småpotatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
637 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
50 g
Protein:
48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Klyfta champinjoner. Skär bort den träiga stammen på grönkålen och grovhacka bladen. Skär minutfilé i mindre bitar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs de hackade grönkålsbladen ca 3 min. Krydda med flingsalt, nymald svartpeppar och lite vitvinsvinäger. Torka ur och spara pannan.
Hetta upp lite olivolja och smör i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen på hög värme ca 3 min. Lägg över på ett fat. Tillsätt lite mer olivolja till den använda stekgrytan. Fräs champinjoner och pressad vitlök ca 3 min.
Lägg tillbaka kycklingen i pannan. Krydda med torkad dragon, salt och nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, mjölk, dijonsenap, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud ca 5 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
Strö lite torkad dragon över kycklingfrikassén. Servera med kokt potatis och stekt grönkål.
Smaklig måltid!