Kyckling saltimbocca med krämig risoni
Laktosfri

Kyckling saltimbocca med krämig risoni

4.06 (63)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Rödvinsvinäger
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
Kycklinglårfilé
300 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rökt skinka
½ förp
Torkad salvia
½ tsk
Smör
(Mjölk)
Vatten
1 dl
Rödvinsvinäger
1 msk
Kycklingbuljong
½ påse
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Risoni
180 g
(Vete)
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Svartpeppar
Broccoli
1 st
Smör
(Mjölk)
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
753 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
55 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Banka ut kycklinglårfiléerna mellan plastfolie till tunna skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Fördela rökt skinka och torkad salvia på varje kycklinglårfilé. Vik ihop filéerna.
Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Tillsätt risoni och koka enligt anvisning på förpackningen. Finriv parmesanost. Rör ner hälften av den rivna parmesanen och smör. Smaka av med lite svartpeppar och toppa med resten av parmesanen.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek broccolin på hög värme ca 4 min. Krydda med lite salt och stek tills broccolin är lagom mjuk. Lägg över på ett fat och spara pannan.
Hetta upp lite smör i den använda stekpannan. Bryn kycklingen på hög värme tills den fått fin färg. Tillsätt vatten, rödvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Sänk värmen och sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera kyckling saltimbocca med krämig risoni och fräst broccoli.
Smaklig måltid!