Krämig tagliatelle med bacon, parmesan och rostad fänkål

Krämig tagliatelle med bacon, parmesan och rostad fänkål

3.81 (90)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • pastavatten
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Socker
3 krm
Bacon
1 förp
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Pastavatten
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tagliatelle
200 g
(Vete)
Kruspersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
761 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
82 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 6.
Skär fänkål i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Skiva bacon. Fräs i en stekpanna utan fett tills det är frasigt och fått fin färg. Låt rinna av på lite hushållspapper.
 Skiva champinjoner och finhacka bananschalottenlök. Fräs champinjonerna i en stekpanna på hög värme, ca 2 min. Tillsätt lök, bacon, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min. 
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan, men spara 1 dl av kokvattnet till parmesanblandningen.
Riv parmesan och lägg i en skål. Rör ner vispgrädde och det sparade pastavattnet. Krydda med salt och nymald svartpeppar. 
Grovhacka kruspersilja. Blanda nykokt pasta med baconfräs, parmesanblandning och rostad fänkål. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Strö över persilja och servera direkt.
Smaklig måltid!