Krämig gnocchigratäng med getost och kronärtskocka
Löpefri

Krämig gnocchigratäng med getost och kronärtskocka

Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Potatisgnocchi
1 förp
(Vete)
Kronärtskockor
½ burk
Citron
½ st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Vetemjöl
1 msk
(Vete)
Mjölk
3 dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
1 påse
Getost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Ruccola
30 g
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
738 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
105 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Koka potatisgnocchi enligt anvisning på förpackningen. Häll av kronärtskockor. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. 
 Smält smör i en rymlig kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och smulad grönsaksbuljong. Smula ner hälften av getosten och låt smälta. Smaka av med lite nymald svartpeppar. 
 Lägg avhälld gnocchi och kronärtskockor i en smord ugnsform (ca 15x20 cm). Häll över getostsås och blanda väl. Smula över resten av getosten. Strö över citronskal. Gratinera högt upp i ugnen ca 15 min, tills osten fått fin färg. 
Grovhacka bananschalottenlök och cocktail tomater. Lägg i en skål och vänd ner ruccola. Ringla över olivolja och lite pressad saft från den använda citronen. Krydda med lite flingsalt. 
Servera gnocchigratäng med ruccola- och tomatsallad.
Smaklig måltid!