Löpefri
Krämig gnocchigratäng med getost och kronärtskocka
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Potatisgnocchi
1 förp
Kronärtskockor
½ burk
Citron
½ st
Smör
½ msk
Vetemjöl
1 msk
Mjölk
3 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Getost
100 g
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Ruccola
30 g
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 738 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 105 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatisgnocchi enligt anvisning på förpackningen. Häll av kronärtskockor. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet.
Smält smör i en rymlig kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget) och smulad grönsaksbuljong. Smula ner hälften av getosten och låt smälta. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Lägg avhälld gnocchi och kronärtskockor i en smord ugnsform (ca 15x20 cm). Häll över getostsås och blanda väl. Smula över resten av getosten. Strö över citronskal. Gratinera högt upp i ugnen ca 15 min, tills osten fått fin färg.
Grovhacka bananschalottenlök och cocktail tomater. Lägg i en skål och vänd ner ruccola. Ringla över olivolja och lite pressad saft från den använda citronen. Krydda med lite flingsalt.
Servera gnocchigratäng med ruccola- och tomatsallad.
Smaklig måltid!