Krämig citronspaghetti med stekt lax och grönsaker
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Citron
1 st
Smör
1 tsk
Vetemjöl
1 tsk
Mjölk
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Matyoghurt
1 dl
Salt
Svartpeppar
Laxfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Morötter
150 g
Spaghetti
180 g
Cocktailtomater
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 742 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 80 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas. Skär laxfilé i portionsbitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet när du häller av pastan.
Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), citronskal och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min under omrörning. Ta från värmen och rör ner matyoghurt. Smaka av med lite pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
Blanda citronsåsen med den nykokta spaghettin. Späd med det sparade kokvattnet till önskad konsistens. Klyfta det som återstår av citronen.
Servera stekt laxfilé med krämig citronpasta, citronklyfta, morotsstavar och cocktailtomater.
Smaklig måltid!