Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Citronsås
Citron
1 st
Smör (Mjölk)
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Stekt lax
Laxfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Till servering
Morötter
150 g
Spaghetti (Vete)
180 g
Cocktailtomater
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 742 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 80 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Förberedelser: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas. Skär laxfilé i portionsbitar. Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar.
- Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet när du häller av pastan.
- Citronsås: Smält smör i en liten kastrull. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk (lite i taget), citronskal och smulad kycklingbuljong. Sjud ca 4 min under omrörning. Ta från värmen och rör ner matyoghurt. Smaka av med lite pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
- Stekt lax: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek fisken ca 3 min per sida, tills den är klar.
- Blanda citronsåsen med den nykokta spaghettin. Späd med det sparade kokvattnet till önskad konsistens. Klyfta det som återstår av citronen.
- Servera stekt laxfilé med krämig citronpasta, citronklyfta, morotsstavar och cocktailtomater.