Krämig citronpasta med kyckling, salvia och grönkål

Krämig citronpasta med kyckling, salvia och grönkål

Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Minutfilé
330 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citronsås
1 förp
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Grönkål
100 g
Torkad salvia
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
720 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
85 g
Protein:
56 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Hacka gul lök. Skär kyckling minutfilé i mindre bitar (ca 2x2cm). Riv grönkål i mindre bitar.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen (gärna al dente).
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök, pressad vitlök och grönkål ca 3 min. Krydda med torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar. Lägg på en tallrik och spara stekpannan. 
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek kycklingbitarna ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt citronsås, koka upp och sjud ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
Blanda ner avhälld pasta och grönsaker i stekpannan med kycklingen. Låt allt bli krämigt ca 1 min. Ta från värmen. 
Servera citronpasta med kyckling och grönsaker. Toppa med ruccola.
Smaklig måltid!