Krämig citronpasta med kyckling, salvia och grönkål
Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Minutfilé
330 g
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Citronsås
1 förp
Olivolja
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Grönkål
100 g
Torkad salvia
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Linguine
200 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 720 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 85 g
- Protein:
- 56 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Hacka gul lök. Skär kyckling minutfilé i mindre bitar (ca 2x2cm). Riv grönkål i mindre bitar.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen (gärna al dente).
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs gul lök, pressad vitlök och grönkål ca 3 min. Krydda med torkad salvia, salt och lite nymald svartpeppar. Lägg på en tallrik och spara stekpannan.
Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek kycklingbitarna ca 3 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt citronsås, koka upp och sjud ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Blanda ner avhälld pasta och grönsaker i stekpannan med kycklingen. Låt allt bli krämigt ca 1 min. Ta från värmen.
Servera citronpasta med kyckling och grönsaker. Toppa med ruccola.
Smaklig måltid!