Köttfärslimpa med skysås och pressgurka
Laktosfri

Köttfärslimpa med skysås och pressgurka

3.69 (156)
Under 50 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • ättiksprit (12%)
  • socker
  • vatten
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
Potatis
400 g
Morötter
150 g
Bladpersilja
20 g
Bananschalottenlök
1 st
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Gurka
½ st
Ättiksprit (12%)
½ msk
Socker
1 msk
Vatten
2 msk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 531 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka potatis i lättsaltat vatten. Dela morötter i stubbar. Låt koka med potatisen ca 5 min mot slutet av tillagningstiden.
Finhacka bananschalottenlök. Lägg löken i en bunke och blanda ner mjölk, salt, kinesisk soja, lite nymald svartpeppar och nötfärs. 
Forma färsen till en smal limpa och lägg i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, tills limpan är helt genomstekt.
Skär gurka i tunna skivor, gärna med osthyvel. Lägg i en bunke och tillsätt ättiksprit, socker och vatten. Blanda och låt stå till servering.
Smält smör i en stekpanna. Pudra över vetemjöl. Vispa ner skyn från formen med köttfärslimpa, vatten och balsamvinäger. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Tillsätt eventuellt några droppar kinesisk soja för fin färg.
Grovhacka bladpersilja. Servera köttfärslimpa med nykokt potatis, skysås, pressgurka och morötter. Toppa med persilja!
Smaklig måltid!