Koreansk färswok med päronsallad och sesamfrön
Laktosfri

Koreansk färswok med päronsallad och sesamfrön

3.53 (109)
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • vatten
Gemsallad
½ förp
Lime
½ st
Päron
1 st
Rödlök
½ st
Salt
Päron
1 st
Rödlök
½ st
Olja
1 msk
Nötfärs
250 g
Kinesisk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Vatten
2 msk
Lime
½ st
Salt
Risnudlar
½ förp
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
648 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!

Bryt risnudlar i mindre bitar och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
Bryt blad av gemsalladen. Skölj hela limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna päron. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med pressad saft från halva limen. Smaka av med lite salt.
Grovriv päron och krama ur lite av vätskan. Finhacka rödlök. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs rivet päron, lök och nötfärs ca 3 min, tills färsen fått fin färg. 
Blanda ner kinesisk soja, pressad vitlök, malen ingefära och vatten i pannan. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med pressad saft från resten av limen och lite salt. 
Servera bulgogifärsen med päronsallad och risnudlar. Toppa med sesamfrön (se tips)! 
Smaklig måltid!