Laktosfri
Koreansk färswok med päronsallad och sesamfrön
3.53 (109)
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Gemsallad
½ förp
Lime
½ st
Päron
1 st
Rödlök
½ st
Salt
Päron
1 st
Rödlök
½ st
Olja
1 msk
Nötfärs
250 g
Kinesisk soja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Vatten
2 msk
Lime
½ st
Salt
Risnudlar
½ förp
Sesamfrön
1 msk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 648 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta sesamfröna i en torr och het stekpanna tills de är gyllene!
Bryt risnudlar i mindre bitar och koka enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
Bryt blad av gemsalladen. Skölj hela limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna päron. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med pressad saft från halva limen. Smaka av med lite salt.
Grovriv päron och krama ur lite av vätskan. Finhacka rödlök. Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs rivet päron, lök och nötfärs ca 3 min, tills färsen fått fin färg.
Blanda ner kinesisk soja, pressad vitlök, malen ingefära och vatten i pannan. Fräs ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med pressad saft från resten av limen och lite salt.
Servera bulgogifärsen med päronsallad och risnudlar. Toppa med sesamfrön (se tips)!
Smaklig måltid!