Utan gluten
Laktosfri
Kerala Curry med torsk, kokosmjölk och lime
Nytt recept
Under 25 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olja
- salt
- vatten
- vitlök
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Lime
1 st
Olja
Curry
2 tsk
Paprikapulver
1 ½ tsk
Malen ingefära
1 tsk
Salt
2 krm
Vitlök
2 klyfta
Kokosmjölk
2 ½ dl
Vatten
1 dl
Flytande honung
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Basmatiris
150 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 688 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka bananschalottenlök och skär röd paprika i mindre bitar. Skär tomat i klyftor. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär torskfilé i mindre bitar, blanda med salt och limeskal.
Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, paprika, curry, paprikapulver, malen ingefära, salt och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten, flytande honung och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min.
Tillsätt klyftad tomat och pressad saft från halva limen till grytan. Lägg i fisken och täck med lock. Sjud ca 5 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt.
Klyfta resten av limen. Servera Kerala Curry med basmatiris och limeklyfta. Toppa gärna med chili flakes.
Smaklig måltid!