Kerala Curry med torsk, kokosmjölk och lime
Utan gluten
Laktosfri

Kerala Curry med torsk, kokosmjölk och lime

Nytt recept
Under 25 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olja
  • salt
  • vatten
  • vitlök
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Lime
1 st
Olja
Curry
2 tsk
Paprikapulver
1 ½ tsk
Malen ingefära
1 tsk
Salt
2 krm
Vitlök
2 klyfta
Kokosmjölk
2 ½ dl
Vatten
1 dl
Flytande honung
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Basmatiris
150 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
688 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka bananschalottenlök och skär röd paprika i mindre bitar. Skär tomat i klyftor. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär torskfilé i mindre bitar, blanda med salt och limeskal.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs lök, paprika, curry, paprikapulver, malen ingefära, salt och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt kokosmjölk, vatten, flytande honung och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min.
Tillsätt klyftad tomat och pressad saft från halva limen till grytan. Lägg i fisken och täck med lock. Sjud ca 5 min, tills fisken är klar. Smaka av med lite salt. 
Klyfta resten av limen. Servera Kerala Curry med basmatiris och limeklyfta. Toppa gärna med chili flakes. 
Smaklig måltid!